唯学教育旗下在职研究生考前辅导网站!

同等学力英语考试备考精选练习题(2)

来源: 在职研究生考试网

时间:2015-09-24

为了帮助大家通过同等学力申硕考试,唯学教育小编整理同等学力考试备考辅导相关资料,供考生学习与参考,祝考试顺利。大家可随时关注唯学教育同等学力考试频道,我们将第一时间公布相关考试信息。下面为大家整理同等学力英语题,帮助大家练习。

There are more than forty universities in Britain—nearly twice as many as in 1960.During the 1960s eight completely new ones were founded, and ten other new ones were created 1 converting old colleges of technologies into universities. In the same period the 2 of students more than doubled, from 70,000 to 3 than 200,000.By 1973 about 10% of men aged from eighteen 4 twenty-one were in universities and about 5% of women. All the universities are private institutions. Each has its 5 governing councils, 6 some local businessmen and local politicians as 7 a few academics(大学教师)。The state began to give grants to them fifty years8 , and by 1970 each university derived nearly all its 9 from state grants. Students have to 10 fees and living costs, but every student may receive from the local authority of the place 11 he lives a personal grant which is enough to pay his full costs, including lodging and 12 unless his parents are 13 .Most 14 take jobs in the summer 15 about six weeks, but they do not normally do outside 16 during the academic year. The Department of Education takes 17 for the payment which cover the whole expenditure of the 18 , but it does not exercise direct control. It can have an important influence 19 new developments through its power to distribute funds, but it takes the advice of the University Grants Committee, a body which is mainly 20 of academics.

1.A.with B. by C. at D. into

2.A.amount B. quantity C. lot D. number

3.A.more B. much C. less D. fewer

4.A.with B. to C. from D. beyond

5.A.self B. kind C. own D. personal

6.A.making B. consisting C. including D. taking

7.A.good B. long C. little D. well

8.A.ago B. before C. after D. ever

9.A.suggestions B. grades C. profits D. funds

10.A.make B. pay C. change D. delay

11.A.what B. which C. where D. how

12.A.living B. drinking C. food D. shelter

13.A.poor B. generous C. kindhearted D. rich

14.A.professors B. students C. politicians D. businessmen

15.A.at B. since C. with D. for

16.A.travel B. work C. experiment D. study

17.A.responsibility B.advice C. duty D. pleasure

18.A.government B. school C. universities D. committees

19.A.at B. to C. on D. form

20.A.consisted B. composed C. made D. taken

【参考答案】

1.B  2.D  3.A  4.B  5.C

6.C  7.D  8.A  9.D  10.B

11.C  12.C  13.D  14.B  15.D

16.B  17.A  18.C  19.C  20.B

以上是关于同等学力英语练习题的全部内容,希望对大家备考有所帮助。唯学教育·在职研究生考试网致力于为在职研究生考生提供最权威最专业的在职研究生考试辅导,如果你在学习中遇到问题可以咨询在线老师。

【版权与负责声明】本文内容如存在版权问题,请提供相关信息发邮件至zzyeducom@163.com,我们会及时与您沟通处理,本站内容均注明来源,注明网络及授权方内容,涉及言论,版权均与本站无关。
关于我们

北京唯学教育科技有限公司成立于2004年,是一家专业从事高端教育培训的服务机构。公司服务领域涉及高端研修项目、MBA、同等学力、考前辅导、企业内训、网络教育、在职研究生教育等多个层面。

联系我们

地址:北京市朝阳区东四环中路58号远洋国际中心C座1802室

电话:13681323023

邮编:100025

Email:yjsfd_vixue@163.com

关注我们